Lojo: Treba nam podrška publike na startu kvalifikacija

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjom utakmicom protiv selekcije Slovačke počinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2019. godine.

BiH će nastupiti u kvalifikacionoj grupi A, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Islanda i Slovačke, a prvi meč igrat će sutra u 18 sati u dvorani 1 Centra Skenderija u Sarajevu, a ulaz u dvoranu je besplatan.

Košarkašice BiH vjeruju u pobjedu protiv odličnog protinika koji je na prošlom evropskom prvenstvu zauzeo osmo mjesto, a selektor Goran Lojo još jedanput naglašava da BiH treba samo voditi računa o svojoj igri.

– Slovačka će nastupiti u izmjenjenom sastavu, a promijenili su i trenera, ali naš zadatak je da vodimo računa o svojoj igri. Želimo pobijediti na startu kvalifikacija, a za to će nam trebati podrška publike – rekao je Lojo na današnjoj konferenciji za medije.

Ističe da je zadovoljan zalaganjem igračica tokom priprema.

– Ova ekipa ima hemiju. Mlada smo i neiskusna reprezentacija, ali nadam se da ćemo to nadomjestiti borbenošću i da ćemo sutra napraviti prvi korak ka plasmanu na EP – zaključio je selektor.

U osam kvalifikacionih grupa, osam prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija će izboriti nastup na evropskom prvenstvu.

– Dobro smo trenirali i želim pohvaliti svoje saigračice. Moramo se fokusirati na našu igru i nadam se da će nas publika podržati – kazala je kapiten reprezentacije BiH Milica Deura.

Bh. reprezentativka Marica Gajić obećava da će reprezentativke ”ostaviti srce na terenu”.

– Vjerujem da možemo spojiti iskustvo i mladost, a tu energiju pokazati na terenu i pretvoriti u pobjedu. Ženska košarka u BiH to zaslužuje i vjerujem u plasman na evropsko prvenstvo – zaključila je Gajić.

Utakmice BiH – Slovačka će biti odigrana sutra u dvorani 1 Centra Skenderija s početkom u 18 sati.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*