Dobio otkaz jer je dolazio ranije na posao

Filijala Lidla u Barseloni otpustila je radnika sa 12 godina staža u firmi zato što je bio suviše vrijedan.
Konkretno zato što je dolazio na posao ranije da pripremi prodavnicu za otvaranje.

Radnik se obratio sudu i traži da se vrati na posao.

Kako prenosi španski dnevnik El Pais, vrijedni radnik Žan P. stizao je na posao najmanje sat prije početka smjene i “počinjao da sprema prodavnicu za otvaranje”.

U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu” jer je Žan, bez da se upisao da je došao na posao, “pravio porudžbine, mijenjao cijene ili popunjavao palete proizvoda”.

Katalonska filijala njemačkog lanca supermarketa navela je kako se na snimicima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi “između 49 i 87 minuta” radeći a da se nije upisao da je došao na posao, prenosi B92.

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu, prenio je portal thelocal.es.

Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca sudu s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražeći da ga vrate na posao.

Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe na posao i da je to radio zbog toga što je u prodavnici prethodno urađena reorganizacija i što je bilo potrebno dodatno vrijeme da se prodavnica spremi.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*