Niğde, Turska - 11. novembar 2017: Zeki Sener, uzgajivač jabuke u turskoj Nigde, poznatoj po uzgoju ovog voća, ogulio je jabuku jednim potezom i na taj način sa korom od pet metara i deset centimetara želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda  ( Hamza Tav - Anadolu Agency )
Niğde, Turska - 11. novembar 2017: Zeki Sener, uzgajivač jabuke u turskoj Nigde, poznatoj po uzgoju ovog voća, ogulio je jabuku jednim potezom i na taj način sa korom od pet metara i deset centimetara želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda ( Hamza Tav - Anadolu Agency )

Turčin želi u Guinnessovu knjigu rekorda: Ogulio koru jabuke u dužini od pet metara

Zeki Sener, uzgajivač jabuke u turskoj Nigde, poznatoj po uzgoju ovog voća, ogulio je jabuku jednim potezom i na taj način sa korom od pet metara i deset centimetara želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda, javlja Anadolu Agency (AA).

Nigde je važno mjesto u Turskoj po uzgoju jabuke. Sener je na štandu u gradu ogulio jabuku za deset minuta i uspio da ne prekine koru u dužini od više od pet metara. Sada traži sponzore kako bi se upisao u knjigu rekorda.

Novinarima je kazao da je inače znao oguliti jabuku i u dužini od šest metara. Sener je ispričao da je aplicirao za Guinnessa, da je pozvan i da želi da predstavlja Tursku i svoj grad.

“Jabuka se na tržištu u Nigdeu ne nalazi na mjestu koje zaslužuje. Odlučio sam se za ovaj put kako bi povećao i ukazao na važnost jabuke. Kora jabuke koju sam ogulio iznosi pet metara i deset centimetara. Ukoliko budem imao podršku idem u London. Za ovo takmičenje potrebno je između 400 i 500 ponuda. Ne mogu to sam obezbijediti i zato tražim sponzora”, rekao je Sener.

Tvrdi da postoje oni koji su jabuku gulili uz pomoć neke mašine u sličnoj dužini, ali da to niko nije uradio samo rukom, bez pomoći nekih mašina. Sener je mišljenja da nema konkurenciju kada je u pitanju guljenje jabuke samo nožem, a da kora ne bude prekinuta.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*