Poginulo najmanje šest osoba u Iranu nakon zemljotresa

U potresu jačine 7,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio područje nedaleko od iransko-iračke granice u gradu Kasre Širin na zapadu Irana poginulo je najmanje šest osoba, a veliki broj je povrijeđen, javili su iranski državni mediji.

Nešto ranije su iranski mediji javili da je od zemljotresa jačine 7,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio Irak oštećeno najmanje osam sela u Iranu.

“Potres se osjetio u nekoliko iranskih provincija na granici sa Irakom. Prijavljena je šteta u osam sela. U nekoliko sela nestalo je električne energije i u sporne oblasti poslati su spasilački timovi”, navodi se u izvještaju iranske televizijske stanice.

Neimenovani zvaničnik iranskog Crvenog polumjeseca rekao je da je dovod vode i električne energije prekinut u nekoliko sela i gradova u provinciji Zapadni Kermanšah u Iranu.

“Do sada nisu prijavljene žrtve”, rekao je zvaničnik.

Američka Agencija za geološka istraživanja /USGS/ javila je nešto ranije da je snažan zemljotres jačine 7,3 stepena Rihterove skale pogodio oblast jugoistočno od iračkog grada As-Sulajmanija.

Epicentar potresa bio je na oko 103 kilometra od grada As Sulajmanija.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*