Najbolji rezultat za BIH: Larisi Cerić 2. mjesto na SP-u u najatraktivnijoj judo open kategoriji

Larisa Cerić nastavlja pisati historiju bosanskohercegovačkog sporta. Ovog vikenda u marokanskom gradu Marakešu održano je Svjetsko prvenstvo Open kategorije, najprestižnije kategorije u judo sportu, a naša Larisa je osvojila 2. mjesto, odnosno srebrnu medalju.

Bh. sportistkinja napravila je nevjerovatan podvig i ostvarila najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim individualnim sportovima.

Larisa je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom je savladala Snyman Unele – Južna Afrika. Treće kolo je prošla pobjedom nad Aguilar Ellannis – Kuba, te je u polufinalnom meču bila bolja od Sevelkouls Tessie – Holandija. Finalni meč je izgubila od prve nositeljice svjetske ranking liste Asahine Sarah iz Japana, koja je od Larise teža 50 kilograma.

Predsjednik JSBIH i trener Larise Cerić prof. dr. Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBIH Arijana Jaha ranije su u medijima najavljivali možda i najuspješniju sezonu naših reprezentativaca, što se na kraju i pokazalo istinitim Larisinim osvajanjem srebrene medalje, čime je judo sport potvrdio epitet najuspješnijeg olimpijskog sporta u BIH, poručuju iz Judo saveza.

Podsjetimo da Larisa ima sedam evropskih medalja i jednu zlatnu svjetsku juniorsku medalju.

(Vijesti.ba / Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*