Bend Dubioza kolektiv objavio novi album “Pjesmice za djecu i odrasle”

Najpopularniji bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv objavio je novi, deseti album naziva “Pjesmice za djecu i odrasle” koji donosi devet novih pjesama.

Od posljednjeg diskografskog izdanja benda prošle su četiri godine, a pjesme s posljednjeg albuma “Apsurdistan” obišle su cijelu regiju i bile su neizostavni dio naše svakodnevnice. Tamo gdje je “Apsurdistan” stao, Dubioza nastavlja novim albumom pa se i na njemu bavi sličnim temama kao i ranije, ali ovog puta iz nekog svog ličnog ugla i u prvom licu.

Videospotovi za prva dva singla s novog albuma “Himna generacije” i “Treba mi zraka” osvojili su slušatelje velikom brzinom, dok pregledi na YouTubeu broje milione.

“Ovaj album uradili smo s lakoćom i za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali s YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a s još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini”, komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” ugostila bh. bend Helem Nejse na pjesmi “Pionirska”, u pjesmi “Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl “Treba mi zraka” donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle.

Kao i uvijek, pored CD izdanja fanovima su omogućili i besplatan download sa stranice dubioza.org, a novina je to što novi album, zbog želje slušalaca, ima i vinilno izdanje.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*