Plivači Jedinstva osvojili 9 medalja na mitingu “Samir Čirak Ćiro”

U subotu, 11.11.2015.god. na bazenu Hotela „Tuzla“ održan je memorijalni plivački miting „Samir Čirak-Ćiro“ u spomen na tragično preminulog plivača PK Zmaj-Alpamm na tuzlanskoj Kapiji. Miting je međunarodnog karaktera te su učešće uzeli klubovi iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. U velikoj konkurenciji od 338 plivača iz 24 plivačka kluba, Gradski Klub Vodenih Sportova Jedinstvo iz Tuzle nastupilo je sa 20 takmičara.

Za GKVS Jedinstvo Tuzla nastupili su:Afan Gušić, Ahmed Imširović, Almira Subašić, Amar Beširević, Anes Ramić,Armin Bijedić, Bakir Jahić, Emina Imamović, Emir Ahmetkadić, Fariuk Čaluk, Haris Subašić, Ilvana Gušić. Jasmin Beširević, Lana Kovačević, Lejla Imširović, Majra Hadžić, Nejra Duvnjaković, Sarah Mulić, Tarik Nuhbegović, Vedad Bijedić.

Plivači Jedinstva su osvojili 9 medalja:

  • Anes Ramić – 2srebrene
  • Almira Subašić – 1 srebrena, 3 bronzane
  • Nejra Duvnjaković- 1 srebrena, 2 bronzane

 

Izuzetno smo ponosni na sve naše plivače. Možemo se pohvaliti činjenicom da su svi popravili svoja najbolja dosadašnja isplivana vremena a ostvarena je ukupna progresija od 120% što GKVS Jedinstvo svrstava na treće mjesto po progresiji takmičara svih klubova na mitingu. S obzirom da je ovo bilo tek drugo takmičenje u sezoni, sa sigurnošću možemo reći da nas očekuje jedna zanimljiva sezona uz kontinuiran i kvalitetan rad naših plivača i trenerskog kadra.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane mališane da postanu dio našeg uspješnog sportskog kolektiva i nauče plivati pravilno sve plivačke tehnike. U našem klubu sa djecom rade iskusni treneri, nekadašnji plivači, državni rekorderi i prvaci te je stručnost i uspjeh zagarantovan. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici GKVS Jedinstvo Tuzla a možete nas kontaktirati na tel. 061/518-829.

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*