U19 nogometna reprezentacija BiH danas protiv Andore

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Ugljeviku igra meč protiv mlade selekcije Andore, u okviru trećeg kola kvalifikacijskog turnira za EP. Za plasman u elitnu rundu kvalifikacija dovoljan joj je i remi s današnjim protivnikom.

Mladi bh. nogometaši apsolutni su favoriti, ali selektor Toni Karačić smatra da pred ekipom nije lak zadatak.

“Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas. Oni igraju jako u defanzivnom bloku na svojoj polovici terena. Organizirano se brane i maksimalno se moramo pripremiti za to. Ipak, mi ćemo se najviše pitati u ovom meču. Uz ozbiljan pristup i sa posjedom lopte doći ćemo u situaciju da postignemo pogodak. Ne sumnjam da će momci još jednom povrditi kvalitet”, rekao je Karačić.

Imad Rondić je protiv Francuske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako ubilježio prvi nastup za “U-19” tim u jednom zvaničnom susretu.

“Neopisiv je osjećaj zaigrati u dresu svoje države, naročito u tako jakom meču sa Francuskom. Žao mi je što na kraju nismo ostvarili bolji rezultat, jer nismo zaslužili da izgubimo”, izjavio je Rondić.

On očekuje pozitivan rezultat protiv Andore i smatra da se radi o važnoj utakmici.

“Ne smijemo se opustiti. Moramo igrati čvrsto, kao u drugom poluvremenu protiv Francuske i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se u elitni krug kvalifikacija”, dodao je Rondić.

Reprezentacija BiH nakon dva kola zauzima drugo mjesto i za plasman u elitnu rundu kvalifikacija dovoljan joj je i bod u današnjem meču.

Utakmica BiH-Andora na programu je u 13 sati u Ugljeviku, dok će se u isto vrijeme u Etno selu Stanišići sastati Francuska i Gruzija.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*