VSTV: Rasprava o žalbi na odluku o smjeni Gorana Salihovića

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) razmatraće na dvodnevnoj sjednici koja počinje danas, između ostalog, implementaciju Akcionog plana za provedbu odluka Ustavnog suda BiH.

Na dnevnom redu sjednice VSTV-a BiH je i Prijedlog izmjena i dopuna Uputstva za izradu planova za riješavanje predmeta ratnih zločina u tužilaštvima, koji je sačinjen u sklopu realizacije Projekta unapređenja rada na predmetima ratnih zločina u BiH.

Istovremeno, članovi Vijeća trebalo bi da razmotre žalbu na odluku Drugostepene komisije VSTV-a u slučaju Gorana Salihovića prema kojoj bi on trebao biti smijenjen s pozicije glavnog tužioca i ostati tužilac Tužilaštva BiH, saznaje Fena u VSTV-u BiH.

Također, VSTV će se očitovati u vezi s dnevnim redom Konferencije „Pravosuđe – Trenutno stanje i perspektiva s akcentom na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala“.

Na sjednici ovog regulatornog tijela biće, kako je planirano, donesen i određeni broj odluka o imenovanjima nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

(BHRT)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*