Vijeće ministara BiH: Na dnevnom redu Nacrt Sporazuma o saradnji sa Srbijom

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrditi Nacrt Sporazuma o saradnji Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji koji je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Takođe, trebao bi biti utvrđen i Nacrt aranžmana o bespovratnoj pomoći iz programa ORIO za fazu provedbe i fazu funkcionisanja i održavanja/Modernizacija regionalne ceste R-435, Nevesinje-Berkovići.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju Vijeća ministara BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicionu klimu i upravljanje za Bosnu i Hercegovinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za 2017. godinu za organizaciju Samita o turizmu koji je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

To ministarstvo predložilo je i formiranje pregovaračkog tijela Bosne i Hercegovine za mirno rješavanje međunarodnih investicijskih sporova, o čemu bi ministri danas takođe trebalo da daju svoj stav, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*