Adobe Photoshop PDF

Tarik Filipović i monodrama „Ćiro“ 20. novembra u Tuzli

U Bosanskom kulturnom centra Tuzla će u ponedjeljak, 20. novembra, sa početkom od 20,00 sati gostovati jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca sa ovih prostora Tarik Filipović.  Povod je predstava-monodrama „Ćiro“.

Predstava izaziva ogroman interes u cijelom regionu, a dobila je visoke ocjene kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovjedaonici o njegovom životu bili su srž ove zanimljive predstave koja na jedan specifičan način i Tarikovo imitiranje Ćire dovodi publiku do smijeha ali i suza. Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo „sine moj“ dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrijevanja.

„Ćiro“ je Tarikov prvi samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Ulaznice za predstavu „ Ćiro“ prodaju se na blagajni BKC-a, u CD shopu „Sejo i Vili“ te u sistemu Kupikartu.ba po cijeni od 20 KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*