Prirodni antibiotik koji liječi svaku upalu mjehura

Ko god je imao upalu mjehura zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspijete pomokriti osjećaj je izrazito bolan. Međutim neki prirodni antibiotici mogu učinkovito pomoći kod upale mjehura.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu mjehura u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena Esherihije coli bakterija.

Međutim,  kako biste je se riješili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neugodni problem.

Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lijekovi mogli bi to spriječiti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem udruže, dobivamo moćni lijek, koji provjereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

Recept za prirodni antibiotik protiv upale mjehura

Pomiješani u pravom omjeru, korijen peršina, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci:

250 g korijena peršina
250 g limuna s korom
250 g meda (po mogućnosti od kadulje)
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Korijen peršina i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u hladnjaku. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu jušnu kašičicu..

Nakon što potrošite cijelu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u trgovini stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršina je također potrebno dobro oprati.

Što još možete učiniti za svoj mjehur i urinarni trakt?

1. Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lijek upravo je dovoljan unos tekućine nešto najvažnije što možete učiniti za svoj mjehur.

Osim što voda može pomoći da ‘isperemo’ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenjea imati što izbaciti iz sebe. Uzimajte preporučenih 8 čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces ‘čišćenja’ od bakterija.

Ako niste jedan od onih kojima pijenje vode ne ide lako, pročitajte kako se potaknuti popiti 8 čaša vode dnevno.

2. Idite redovito na toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odgađati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete  bakterijama da se još više razmnože. Redovitim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

3. Pijte čaj od peršuna

Peršun djeluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući ubrzat će proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili spriječili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od perišna.  Za čaj su potrebne dvije male kašičice suhog peršina i 250 ml vode. U prokuhanu vodu stavite peršin i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

4. Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za ‘čišćenje’ mjehura. Osigurat će vam dovoljno tekućine i pomoći da se lakše riješite bakterija.

5. Zagrijte donji dio tijela

Kod urinarne infekcije trbuh nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem dijelu. Kako bi je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

6. Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u liječenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprječavanje prianjanja bakterije E. coli na stjenke mjehura i njezinog daljnjeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dvije čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Savjet plus:  

Izbjegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju stjenka mjehura i ‘pomoći’ bakterijama da lakše uđu. Citrus pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*