Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin 29. i 30. novembra u Sarajevu

Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), potvrdio je prvu zvaničnu posjetu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) za srijedu, 29. novembra 2017. godine, saopšteno je iz N/FS BiH.

“Povodom dolaska uglednog gosta u posjetu N/FS BiH, predviđena je svečana večera za Predsjednika UEFA-e i njegove najbliže saradnike. Ovom prilikom predviđen je dolazak predsjednika nacionalnih asocijacija iz regije (HNS, FS Srbije, FS Crne Gore, NZ Slovenije i FS Makedonije), koji će biti gosti našeg Saveza”, istakli su iz N/FS BiH, te kako javlja Anadolu Agency (AA), naglasili:

“Drugog dana posjete Aleksander Čeferin će posjetiti sjedište N/FS BIH, a nakon toga planiran je prijem u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH. Tim povodom su predviđeni razgovori na temu trenutne situacije i budućnosti fudbala u BiH. Nakon toga će biti organizovana press konferencija na sarajevskom aerodromu Butmir”, poslije koje će delegacija UEFA otputovati u Moskvu na žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Nakon prošlogodišnjeg izbora aktuelnog rukovodstva N/FS BiH, UEFA daje još snažniju i kvalitetniju podršku Savezu. To se očituje kroz brojne razvojne projekte, kao i konkretnim programom finansijske pomoći N/FS BiH.

“Ova podrška je još intenzivnija i izraženija nakon izbora Aleksandera Čeferina na funkciju predsjednika UEFA-e u septembru 2016. godine. To se svakodnevno potvrđuje kroz konkretne oblike saradnje, čime se bitno ojačava pozicija N/FS BiH u evropskoj fudbalskoj porodici. Na putu ostvarenja svoje prosperitetne misije i realizacije strateških ciljeva, N/FS BiH u punom kapacitetu može i u budućnosti računati na korištenje sredstava iz UEFA fondova. Aktivnom saradnjom s državnim institucijama u Bosni i Hercegovini stvara se realan preduslov za potpunom i efikasnom realizacijom projekata UEFA koji pomažu razvoju sporta, prvenstveno nogometa/fudbala, u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz krovne bh. fudbalske organizacije.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*