Danas u Tuzli bogat sportski program, košarkaški derbi u Mejdanu

Prvi dan vikenda, otvaraju nogometaši. Na Tušnju, u oklviru  15.kola BH Telekom Premijer lige BiH, derbi začelja igraju Sloboda i Vitez. Izuzetno značjan susret za obje ekipe. Izabrnici Slavka Petrović su trenutno deseti s 10 bodova, i bez pobjede su na Tušnju od 9.kola, kada su 23.septembra savldali Željezničar s 1:0. Na drugoj strani, Vitez je posljednji sa 6 bodova, i još uvijek u gostima  nije osvojio niti bod. U prvom dijelu sezone Tuzlci su slavili sa minimalnih 1:0. Utakmica počinje u 13 sati.

U maloj dvorani Mejdana od 14 sati, igra se susret 5. posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva Super lige FBiH za odbojkaše između Slobode i ekipe Galeb iz Brezova Polja. Tuzlanski odbojkaši su u prošlom kolu neočekivano izgubili u Bihaću, pa će ovo biti prilika da pobjedom okončaju prvi dio sezone.

U istoj dvorani, ženska ekipa Slobode u 6.kolu Premijer lige BiH dočekuje debitanta ekipu Mostara. Tuzlanske odbojkašice su imale dobar start u sezoni, i  trenutno su  četvrte sa 9 bodova. Sigurno je da su velike favoritkinje i u meču sa Mostarkama, koje zauzimaju šesto mjesto sa 6 bodova. Utkmica počinje u 17 sati.

Dva sata kasnije, na parket tuzlanskog Mejdana istrčat će malonogometaši Bosne Kompred i ekipe CAOP iz Zenice. Na programu je meč 3.kola Prve futsal lige Federcije BiH – grupa sjever. Tuzlanski “hakleri” su u prva dva kola ostvarili obje pobjede, dok  Zeničani imaju polovičan učinak.

U 19 sati, ali u velikoj dvorani Mejdana, igra se veliki derbi 6.kola prvenstva BiH za košarkaše između Slobode i Zrinjskog. Tuzlanski košarkaši su u prošlom kolu u Kaknju doživjeli prvi poraz u sezoni, dok su Mostarci jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. Očekuje se kvalitetna košarkaška predstava i velika posjeta. Podrška navijača sa tribina na kraju bi mogla presuditi pobjednika.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*