Realizovano potpisivanje kampanje “Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem interneta i mobilne telefonije”

“Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije” – naziv je kampanje koju Centar ženskih prava iz Zenice, provodi uz podršku nevladinih organizacija i individualki u 13 gradova Federacije Bosne i Hercegovine među kojima je i Tuzla.

Kampanja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na problem i ozbiljnost posljedica nasilja nad ženama i djecom u čijem se izvršenju koriste savremene tehnologije i mobilna telefonija. Najveći problem je nemogućnost sankcionisanja počinitelja zbog nepostojanja zakonskog okvira.

Centar ženskih prava podnio je sredinom mjesaca Inicijativu sa prijedlogom teksta Nacrta za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona FBiH koja je rezultat trogodišnjeg istraživačkog i konsultativnog rada, u čijoj su izradi učestvovali eksperti  iz oblasti pravosuša, tužilaštva, sigurnosti i zaštite, kao i obrazovanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*