Sedmica italijanskog filma u Tuzli: Sutra u Narodnom pozorištu Tuzla film Zvali su ga Jeeg Robot

U Narodnom pozorištu Tuzla jedan od najnagrađivanijih italijanskih filmova u prošloj godini.

U okviru V Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, Grad Tuzla, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini i JU Narodno pozorište Tuzla, učestvuje u Sedmici italijanskog filma u Bosni i Hercegovini, koja se održava od 20. do 27.11. 2017. u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Višegradu U svakom od gradova će biti prikazani različiti filmovi savremene italijanske filmske produkcije.

U okviru ove manifestacije, u Tuzli će, u ponedjeljak, 27.novembra u 19.00 sati, u Narodnom pozorištu Tuzla, biti prikazan film Zvali su ga Jeeg Robot (Lo chiamavano Jeeg Robot), režisera Gabriele Mainettija.

Radi se o akcionom filmu, kojeg je italijanska La Stampa proglasila “najvažnijim italijanskim filmom u 2016.”

Film je dobitnik osam nagrada David di Donatello 2016, koje dodjeljuje Italijanska filmska akademija: za najboljeg režisera, za najbolji scenarij, za najboljeg producenta, za najbolju mušku i najbolju žensku glavnu ulogu, za najboljeg sporednog glumca i najbolju sporednu glumicu, za najbolju montažu i najbolji film, kao i brojnih drugih međunarodnih nagrada i priznanja na filmskim festivalima širom svijeta.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Film je na italijanskom jeziku, sa titlovima na b/h/s.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*