Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a u Tuzli

U povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla, u saradnji s asocijacijom Margina, te uz učešće udruženja studenata “BOHEMSA” će u petak, 1. decembra na Kapiji, u Tuzli, organizirati savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitis, uz podjelu promotivnog materijala.

Također, 01. decembra, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla , organizirat će tradicionalno, cjelodnevno, dvadesetčetverosatno, besplatno, anonimno savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitise.

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a obilježava se od 1988. godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije prvog dana u decembru, s ciljem da se različitim aktivnostima i medijskim događajima podigne svjesnost javnosti o HIV/AIDS-u, kao i solidarnost prema oboljelima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*