Članovi predsjedništva BiH danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić boravit će danas u zvaničnoj posjeti Srbiji,  na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u septembru bio u Sarajevu.Planirani sastanci sa  najvišim državnim zvaničnicima.

Nakon ceremonije svečanog dočeka ispred Palate Srbije u 10.00 sati,  biće održan tet-a-tet ( tête-à-tête) razgovor u 10.20 časova članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na čiji poziv dolaze u Beograd.

Plenarni razgovori delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije planirani su u 11.00 sati  , nakon čega je predviđena konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa početkom u 11.50 sati.

Razgovor članova Predsjedništva BiH sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić bit će održan u 12.15. sati u  Palati Srbije.

Članovi Predsjedništva BiH će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali, u 14.55 sati.

Sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković predviđen je u 15.45 sati u zgrad Narodne skupštine Republike Srbije.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*