Uručenje ključeva stanova korisnicima Regionalnog stambenog programa u BiH

Danas će u sali Doma penzionera, u 11:00 sati, biti će upriličena ceremonija uručenja ključeva za 20 korisnika stanova, smještenih u zgradi koja je izgrađena u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o korisnicima BiH3 Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH (DPSZ), podprograma Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost radova izgradnje zgrade u tuzlanskom naselju Ši Selo, sa 20 stambenih jedinica, iznosi 1.203.500 KM, a sredstva su obezbijeđena iz donatorskog Fonda RSP-a i budžeta Grada Tuzla.

Za sufinansiranje podprojekta BiH3 Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH (DPSZ), iz budžeta Grada Tuzla, izdvojeno je 223.500 KM.

Pored toga, Grad Tuzla obezbijedio je i zemljište za izgradnju, sa svim pratećim potrebnim dozvolama i infrastrukturom, u protuvrijednosti od oko 76.410.00 KM.

Podprojekat BiH3 Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH (DPSZ) realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa(RSP), iz donatorskih sredstava, prije svih Evropske unije, kao najvećeg donatora, te Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih zemalja donatora, te uz podršku UNHCR-a, OSCE-a i Razvojne banke Vijeća Evrope.

(Grad Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*