Ruski umjetnici prikazali Putina kao Supermena i Djeda Mraza

Na izložbi skromnoga naziva “Superputin” posvećenoj Vladimiru Putinu posjetitelji će moći vidjeti slike i skulpture koje aktualnog predsjednika prikazuju kao Supermana, jahača konja, jahača medvjeda, ljubitelja životinja, čak i Djeda Mraza.

U velikoj dvorani muzeja smještenog u prostoru nekadašnje tvornice u središtu glavnoga ruskog grada posjetitelji se mogu diviti slikama i skulpturama koje njihova predsjednika prikazuju dok nježno miluje štenca, podiže rusku zastavu, neustrašivo jaše medvjeda, pokazuje “nadljudsku” snagu tijekom susreta s uspavanim tigrom, na Arktiku se druži s polarnim medvjedom ili hrabro puca iz minobacača, prenosi Hina.

“Svaka izložena slika ili skulptura ističu neku od kvaliteta i vrijednosti našega predsjednika”, rekla je za AFP Julija Žujeva, organizatorica izložbe otvorenoj do 15. siječnja na kojoj je izloženo 30 slika i skulptura što su ih izradili mladi ruski umjetnici.

“Svaki je mladi umjetnik Putina predstavio u nekom pozitivnom aspektu. Svatko od njih ga voli, poštuje i podupire”, rekla je dvadesetdvogodišnja Žujeva.

“Putin je prikazan u liku nekog od superjunaka jer on je naš superpredsjednik i superčelnik”, istaknula je Žujeva, dodavši uz smijeh da mu samo nedostaje “superžena”.

Izložba bi nakon Moskve trebala biti predstavljena u Berlinu te u Londonu.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*