Salah i Rooney pogodili za remi Liverpoola i Evertona

U velikom derbiju Merseysidea, Liverpool i Everton su podijelili bodove. Na Anfieldu, pred više od 50.000 fanova, poveli su domaći, fantatsičnim golom Mohameda Salaha u 42. minuti. Mogao je Liverpool i udvostručiti, ali umjesto toga, Redse je stigla kazna za propuštene prilike.

Dosuđen je diskutabilan jedanaesterac za Everton, koji je u 77. minuti u pogodak pretvorio Rooney za konačnih 1:1.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Southampton i Arsenal odigrali su 1:1 na stadionu St. Mary's.Domaća momčad povela je već u 3. minuti pogotkom Charlieja Austina. Southampton je prednost držao do 88. minute, kada je francuski napadač Olivier Giroud glavom postigao izjednačujući pogodak na ubačaj Čileanca Alexisa Sancheza.

Osvojenim bodom Southampton se probio na 10. mjesto sa 18 bodova, dok je Arsenal ostao peti sa 29 bodova, koliko ih ima i četvrtoplasirani Liverpool, ali uz utakmicu manje.

Cijelu utakmicu za Topnike, uz veoma dobar nastup, odigrao je Sead Kolašinac.

U vodstvu je Manchester City sa 43 boda, osam više od Manchester Uniteda kod kojeg će od 17.30 sati gostovati u velikom gradskom derbiju. Treći je Chelsea sa 32 boda. Na začelju su West Ham sa 13, Swansea sa 12 i Crystal Palace sa 11 bodova.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*