ВЛАСЕНИЦА, 11. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Незапамћено невријеме погодило је ноћас Власеницу, оркански вјетар је у градском подручју чупао стабла, скидао кровове са кућа и зграда и ломио саобраћајне знакове.

Zbog vjetra u Vlasenici proglašena vanredna situacija

Zbog nevremena i jakog vjetra, u Vlasenici je proglašena vanredna situacija, saopštila je Služba za odnose sa javnošću ove opštine.
“Za vrijeme trajanja vanredne situacije građani su dužni da uklone svoje automobile sa uzbrdica, ispod drveća i drugih potencijalno opasnih mjesta, te da obezbijede predmete na terasama, kao i sve druge predmete koji mogu da izazovu opasnost. Vozačima se savjetuje da bez prijeke potrebe ne kreću na put, te da koriste zimsku opremu i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je upućen apel stanovnicima Vlasenice da ne izlaze iz kuća bez prijeke potrebe, te da se ne izlažu opasnosti popravljajući krovove za vrijeme trajanja udara vjetra.

Opštinski Štab za vanredne situacije odlučio je da u vrijeme trajanja vanredne situacije bude obustavljena nastava u školama, a neće raditi ni vrtić “Prvi koraci”.

Štab je objavio i brojeve telefona dežurnih službi na koje građani mogu da pozovu u slučaju opasnosti po živote ljidi i materijalna dobra.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog pojačanog vjetra, a jaki olujni udari na području Vlasenice očekuju se i tokom noći i sutra.

Narandžasto upozorenje ukazuje na dolazak olujnog nevremena, odnosno predviđa opasne vremenske pojave koje mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i ugroze ljudske živote.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*