U Tuzli puhali umjereni vjetrovi i nisu zabilježene veće štete

U Tuzli jučer i danas nije bilo većih problema zbog vjetra, ističe Miralem Mulać, šef Odjeljenja za zaštitu i spašavanje u Službi civilne zaštite Grada Tuzle.

Podsjeća da je Civilna zaštita u pripravnosti još od prošle sedmice, kada je Federalni meteorološki zavod najavio nagle promjene vremena i pojačane vjetrove u Tuzli, od 70 do 90 km/h, što je u suštini 9. i 10. stepen jačine vjetra, od mogućih 12 stepeni ili oko 20 metara u sekundi. Budući da ove jačine mogu izazvati materijalne štete i ljudske žrtve Civilna zaštita Grada Tuzle je za danas i sutra izdala uputstvo o ponašanju u slučajevima olujnih i orkanskih vjetrova.

U Tuzli su jučer i danas puhali umjereni vjetrovi brzinama od 3 do 8 metara u sekundi, zbog čega nije bilo većih problema.  Kvarovi su zabilježeni jedino na elektromrežama, zbog čega tokom dana struje nisu imali stanovnici Grabovice, Slavinovića-naselje Hukići, zatim Par Sela i Orašja. Ekipe Elektrodistribucije su intervenisale na terenu, izjavio je za Otvoreni radio Radija 7  Miralem Mulać, šef Odjeljenja za zaštitu i spašavanje u Službi civilne zaštite Grada Tuzle.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*