Sjajna partija Jusufa Nurkića, Portland u finišu ispustio pobjedu

Minnesota Timberwolvesi su u svom Target Centru ugostili Portland Trail Blazerse, te su u odličnoj i neizvjesnoj utakmici na kraju uspjeli slaviti tijesnu pobjedu rezultatom 108:107.

Susret u Minneapolisu je od samog početka bio izuzetno neizvjestan, pa je nakon prve četvrtine rezultat bio neriješen (24:24).

Početak druge četvrtine donosi mini seriju Portlanda koji stiže do plus sedam, ali se domaći brzo vraćaju, pa se do odlaska na odmor gledala rezultatska klackalica.

I nastavak susreta je donio rezultatsku neizvjesnost i smjenjivanje ekipa u vodstvu, a onda u finišu treće četvrtine Portland pravi seriju i u zadnju dionicu ulazi sa plus devet (76:85).

Početkom zadnjeg perioda se igralo “koš za koš” i Blazersi su čuvali 8-9 poena prednosti, ali potom Timberwolvesi predvođeni odličnim Butlerom i Crawfordom tope zaostatak, a onda Butler sa linije za slobodna bacanja, minut prije kraja, pogađa za prednost domaćih (106:105).

McCollum u narednom napadu ponovo dovodi Portland u vodstvo (107:106), ali 2.5 sekunde prije kraja Aminu faulira Butlera, koji pogađa oba slobodna bacanja za konačnih 108:107. Pokušao je Lillard sa zvukom sirene donijeti pobjedu svojoj ekipi, ali nije uspio, pa je Minnesota slavila pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi je fantastičnu partiju pružio Jimmy Butler koji je susret završio sa 37 poena, dok je Jamal Crawford dodao 23 poena.

Kada je u pitanju Portland, naš Jusuf Nurkić je pružio sjajnu partiju, te je uz McColluma bio najefikasniji u ekipi.
Nurkić je, tako, za 28 minuta na parketu uspio upisati 20 poena (šut iz igre 9/12), sedam skokova, jednu asistenciju i tri blokade. McCollum je dodao 20 poena, dok su Lillardu nedostajala dva skoka za triple-double, pa je susret završio sa 17 poena, osam skokova i 13 asistencija.

Kada su ostali susreti koji su počeli u istom terminu kao i duel Portlanda i Minnesote u pitanju, pobjede su upisali Houston Rocketsi, Oklahoma i Chicago Bullsi.

Houston je slavio ubjedljivu pobjedu nad Utah Jazzom rezultatom 120:99, a u pobjedničkoj ekipi su briljirali Eric Gordon sa 33 i James Harden sa 26 poena.

Oklahoma je u izuzetno neizvjesnoj utakmici i nakon preokreta u zadnjoj četvrtini savladala Denver Nuggetse rezultatom 95:94.
Kod Thundera je fantastičan bio Russell Westbrook sa 38 poena, devet skokova i šest asistencija, dok se u Nuggetsima istakao Harris sa 17 poena.

Chicago Bullsi su u, također, zanimljivom susretu savladali Philadelphija 76erse rezultatom 117:115, a u pobjedničkoj ekipi su sjajni bili Mirotić i Dunn sa po 22 poena.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*