U Brodarevu pronađena veća količina oružja i municije

Srbijanska policija je u Brodarevu kod Prijepolju sinoć zaplijenila veću količinu oružja i municije i uhapsila jednu osobu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je Dž.P. (44), saopćeno je jutros iz MUP-a Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Arsenal oružja je otkriven u porodičnoj kući i pomoćnim objektima osumnjičenog u selu Potok, kod Brodareva, mjestu u blizini granice Srbije i Crne Gore.

Kako je navedeno iz MUP-a Srbije u akciji policije je nađeno osam pušaka različite marke i kalibra, sedam komada djelova vatrenog oružja – kundaka, cijevi i zatvarača, tri bombe, dva pištolja različite marke i kalibra, 21 okvir za pušku, 14 okvira za pištolje, tri bajoneta, topovski udar, 2.125 komada bojeve municije različite vrste i kalibara, kao i dvije ručne radio stanice.

Osumnjičenom je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*