FUCZ:Nastavak potrage za tijelom nestalog mladića

Iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) za danas je najavljena opsežna potraga za tijelom mladića Aldina Mulića koji je prošle sedmice nestao u nabujaloj rijeci Miljacki. Dosad naopsežnija operacija te vrste ikad izvedena u BiH obuhvatiće područje od mjesta pada, kod mosta na Dolac Malti u Sarajevu, sve do Doboja.

Portparolka FUCZ Majda Kovač kazala je da će u potrazi učestvovati oko 700 osoba i više od 50 čamaca, kao i da postoji mogućnost angažovanja helikoptera. Prema njenim riječima, veliki broj ljudi prijavio se kako bi doprinio potrazi.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) juče su bili angažovani na područjima Doboja, Zenice, Kaknja, Maglaja, Žepča i Visokog pregledajući korito rijeke Bosne.

Kovač je potvrdila da u potrazi, osim FUCZ-a, učestvuju i pripadnici Specijalna jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Doboj-Jug i EKO Vikinga iz Visokog.

Takođe, pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, Gorske službe spašavanja te opštinske kantonalne zaštite pretraživali su korito rijeke Miljacke. Potraga u proteklih sedam dana nije prekidana bez obzira na vremenske prilike i niske temperature.

U traganje za tijelom mladića uključeni su i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa, sa deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi “Neretva” i “Bosna”, Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub “Vrbas” iz Banjaluke, a i načelnik Lopara ponudio je svoju pomoć. Žirokopter je juče preletio područje potrage kako bi FUCZ-u dostavili podatke za mape.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*