Paketići i predstava poklon učenika iz Sarajeva za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Srednja škola “28. juni” iz Istočnog Sarajeva, u saradnji sa Omladinskom grupom Omladinskog resursnog centra Tuzla, a u okviru akcije “Jedan slatkiš, jedno dijete” tradicionalno je prikupila paketiće koje humanitarno dodjeljuje djeci povodom novogodišnjih praznika. Ove godine odlučili su da jedan dio paketića doniraju Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Takođe, učenici srednje škole su pripremili predstavu za djecu kojoj se paketići dodjeljuju. Ideja organizatora je da posjete Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, podijele paketiće i izvedu predstavu pod nazivom “U potrazi za Djeda Mrazom”, i da se učenici, te članovi Omladinske grupe ORC Tuzla druže i upoznaju sa štićenicima doma.

U predstavi učestvuje 8 učenika. Pored učenika u posjetu dolazi i direktor škole Boris Brajović, te profesorice Dragana Mandrapa i Renata Tešić. Predstava traje otprilike 15 do 20 minuta. Posjeta Domu za djecu bez roditeljskog staranja predviđena je za utorak, 26. Decembra 2017. U 13:00 sati/časova.

Učenici Srednje škole “28. juni” iz Istočnog Sarajeva su poželjeli da svu ljepotu novogodišnjih praznika podijele sa štićenicima doma, jer nikada nisu svjesniji potrebe darivanja i dijeljenja ljubavi kao za vrijeme praznika.

Finansije za prevoz učenika srednje škole iz Istočnog Sarajeva su obezbijedili članovi Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra Tuzla od svoga džeparca.

Želja organizatora je da djeci bez roditeljskog staranja u uljepšaju praznike i da im makar na trenutak pokažu da nisu zaboravljeni i da u srednjoškolcima mogu pronaći iskrene prijatelje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*