Pobjede Želje i Slavije, prvak poražen u Tuzli

Sarajevski Željezničar je nakon pobjede u Bijeljini slavio i u Zvorniku protiv Drine rezultatom 2:1. Riad Bajić je “škaricama” doveo goste u vodstvo u 27., a izjednačio je Slobodan Đurić u 56. minuti. Treći ovosezonski trijumf izabranicima Admira Adžema donio je Tomislav Tomić svojim golom u 86. minuti igre.

Čelik je napokon slavio i to kod vrlo dobre Mladosti rezultatom 2:1. Došli su Zeničani u vodstvo u 32. minuti kada je pogodio Jovo Kojić, da bi u 45. minuti izjednačio Lazar Vidić. Prvu ovosezonsku pobjedu gostima je donio Anel Dedić pogotkom u finišu susreta.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Slavija protiv Zvijezde u Gradačcu. Za goste su pogađali Miljan Govedarica u 49., Zoran Kokot u 80. i Nedim Oglečevac u 88. minuti, a utješni pogodak za domaće je djelo Uroša Stojanova u 89. minuti. Ovo je bila treća uzastopna pobjeda ekipe iz Istočnog Sarajeva koja je trenutno trećeplasirana ekipa prvenstva i još uvijek su bez poraza.

Velež u Vrapčićima nije uspio savladati Olimpic, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Strijelci su bili Dejan Janković u 36. minuti za domaće, a Matijas Pejić je nesvakidašnjim autogolom donio bod gostima u 56. minuti.

Aktuelni prvak Zrinjski je u ovom kolu zabilježio prvi poraz i to u Tuzli protiv Slobode. Jedini gol na meču je postigao Igor Radovanović u 34. minuti, a minimalnu pobjedu golom Ante Pinjuha u 47. minuti je ostvarila i ekipa Viteza protiv Radnika iz Bijeljine.

U posljednjem susretu dana od 20:00 sati se sastaju Borac i Široki Brijeg, dok je sutra na rasporedu zadnja utakmica ovog kola između Sarajeva i Travnika.

(federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*