Mušić: Sjednica se može sazvati, ali nisam siguran da ćemo imati drugačiju situaciju

Nakon što premijer Federacije Fadil Novalić pismenim zahtjevom tražio je od Edina Mušića i Lidije Bradare da za vikend zakažu sjednice Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta FBiH na kojima bi između ostalog bio razmatran budžet za 2018. godinu i Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, oglasio se i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

On je u izjavi za TV1 kazao da je analizirao situaciju zajedno sa predsjedavajućom Doma naroda Lidijom Bradarom

“Ovo pismo je došlo u toku dana, imamo neke konsultacije u okviru parlamentarne većine, mislim da je gospođa Lidija Bradara, s kojom sam ja imao sastanak jutros nešto duže od sat vremena u mom kabinetu, prije ovog pisma analizirali smo stanje i dogovorili bili da u toku praznika se organizuju konsultacije, odnosno sastanci na nivou parlamentarne većine kako u Vladi tako i u Parlamentu i da pokušamo iznaći rješenje u prvih sedam ili deset dana januara da riješimo sva ova pitanja”, kazao je Mušić za TV1.

Na pitanje da li se ipak mogu očekivati sjednice za vikend. Mušić ističe da nije siguran da bi situacija bila drugačija od jučer.

“Što se mene tiče, moguće je da se ona može sazvati, međutim u ovom trenutku nisam siguran da možemo imati drugačiju situaciju nego što je bila jučer”

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*