predrag

Umro je novinar i književnik Predrag Lucić

Nakon teške bolesti u Splitu je umro Predrag Lucić, novinar, književnik i redatelj, najpoznatiji kao jedan od osnivača Feral Tribunea. Lucić je preminuo jutros oko 7,30, od bolesti koju je osjetio u svibnju prošle godine, potvrdio je Hini prijatelj Viktor Ivančić.

Rođen je 1964. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu.  Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu studirao je kazališnu i radio režiju.  Jedan je od osnivača i kreatora “Feral Tribunea”, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku. Od ljeta 2009. u riječkom “Novom listu” pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom “Trafika”.

Objavio je “Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti” u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu “Haiku haiku jebem ti maiku” 2003., knjigu lirike “Ljubavnici iz Verone” 2007., čitanke “Sun Tzu na prozorčiću” 2009., “Bezgaća povijesne zbiljnosti” 2010. godine i ”Gusle u magli” 2013. godine. Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu “Melodije Bljeska i Oluje”.

Nagradu “Judita” Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

(VL)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*