Zenica: I danas okupljanje radnika Željezare i blokada puteva

Nakon jučerašnje gotovo dvosatne blokade odvijanja saobraćaja na lokalitetu petlje Radakovo na magistralnom putu M-17, radnici zeničke Željezare su najavili da će se danas okupiti pred zgradom direkcije preduzeća, a nije isključeno ponovno blokiranje saobraćaja.

Kako je najavio predsjednik sindikalne organizacije Željezare Zenica Avdija Halilović radnici će se okupiti u 11 sati ispred direkcije, a nije poznato gdje će i kada biti blokirani putevi.

Radnici su jučer odlučili da blokiranjem saobraćaja skrenu pažnju na svoje probleme, nakon što se na sastanku kojeg su zatražili, nije pojavio niko iz federalnog ministarstva industrije, energije i rudarstva. Na tom sastanku trebalo je razgovarati o načinima da se u nekim dijelovima preduzeća nastavi s radom.

Nakon saznanja da neće biti najavljenog sastanka radnici su jučer krenuli prema magistralnom putu M-17 želeći da blokiraju magistralne ceste na petlji Blatuša, ali ih je u tome spriječila policija. Oni su potom produžili magistralnim putem i blokirali južni ulaz u Zenicu i spriječili normalno odvijanje saobraćaja. Zbog vanredne situacije u Zenici je došlo i do problema u odvijanju gradskog saobraćaja, jer su stvorene velike kolone na svim važnijim gradskim ulicama.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*