Francuski biciklista Robert Marchand završio je karijeru u dobi od 106 godina. Vijest o Marchandovu zvaničnom okončanju karijere objavio je njegov bliski prijatelj i susjed. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Agency )

Francuski biciklista završio karijeru u 106. godini

Francuski biciklista Rober Maršan završio je karijeru u 106. godini. Vijest o Maršanovom zvaničnom kraju karijere objavio je njegov bliski prijatelj i komšija.

Maršan je prošle godine za sat vremena prešao značajnih 22.528 kilometara, što je svjetski rekord za vozače starije od 105 godina.

Tim rezultatom je tada privukao veliku pažnju svjetske javnosti i tako je bivši vatrogasac pokazao da godine nisu prepreka za značajne sportske rezultate.

Prije obaranja svjetskog rekorda prošle godine, novinarima je kazao da je njegov cilj da pokaže drugima da se i osobe u poznim godinama mogu baviti sportom.

“Nisam ovdje da oborim bilo kakav rekord. Ovo radim da bih dokazao da čak i sa 105 godina možete još uvijek voziti bicikl”, rekao je Maršan.

Zanimljivo je da se ovaj biciklista nikada nije profesionalno bavio biciklizmom, ali kao amater i rekreativac u ovom sportu je proveo više od 90 godina.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*