EP u rukometu: Hrvatska sa 10 razlike savladala Srbiju

Rukometna reprezentacija Hrvatske otvarila je pobjedu na otvaranju Evropskog prvenstva koje se igra u toj zemlji, savladavši Srbiju rezultatom 32:22.

Izabranici Line Červara od samog početka susreta u Spaladium Areni u Splitu bili su dominantija ekipa, te su od početnih 2:0 – do samog kraja svih 60 minuta imali prednost nad selekcijom Srbije koju predvodi Jovica Cvetković.

Prednost Hrvatske u prvih 30 minuta igre stalno je rasla, a na odmor su otišli sa prednošću od pet golova. Bilo je 14:9.

Raspoloženi Stepančić, Štrlek, Horvat i Cindić predvodili su Hrvate, dok su u reprezentaciji Srbije najbolji bili Nenadić, Zelenović i Ilić.

Pokušala je Srbija početkom drugog poluvremena da uhvati priključak u Meč, međutim nisu uspjevali preskočiti barijeru od pet ili šest golova razlike, pa je već sredinom drugog poluvremena bilo jasno da će domaćini prvenstva odnijeti pobjedu na otvaranju EP-a za rukometaše.

Konačan rezultat susreta glasio je 32:22 za Hrvatsku. Najbolji pojedinac bio je Stepančić sa šest golova, jedan manje dao je Štrlek, dok su Horvat i Cindrić dali po četiri gola.

Kod gostiju šest puta je pogađao Nenadić, pet golova je dao Zelenović a ili je upisao tri.

Naredni susret grupe A Hrvatska igra protiv Islanda, 14. januara, dok će Srbija prvu pobjedu tražiti protiv Švedske istog dana.

Napomenimo da je ranije odigran susret ove grupe između Islanda i Švedske, a slavili su Islanđani sa 26:24.

Od ostalih mečeva izdvojimo pobjedu Francuske protiv Norveške, 32:31, te pobjedu Bjelorusije nad Austrijom 27:26.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*