EHF razmatra opciju otvaranja slučaja o utakmici BiH i Švicarske, odluka danas

Evropska rukometna federacija (EHF) upoznata je s problemima vezanim za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u kojem je reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala Švicarsku, a odluku o eventualnom otvaranju slučaja nakon žalbe Švicaraca da je Tomislav Nuić nastupio suprotno pravilima, bit će donesena danas.

BiH je sinoć u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu u Tuzli rezultatom 21:15 pobijedila Švicarsku i tako osvojila prvo mjesto u grupi 6 te izborila plasman u baraž. Ipak, odmah nakon meča pojavila se informacija da je bh. rukometaš Tomislav Nuić igrao iako ga nije bilo u službenom zapisniku za ovaj meč. Švicarci su odlučili podnijeti žalbu zbog Nuićevog nastupa, a sada se čeka odluka EHF-a.

Na naš upit EHF-u povodom slučaja “Nuić”, dobili smo odgovor da će odluka biti donesena danas poslijedpodne.

“EHF je svjestan problema vezanih za meč. Čekamo odluku o mogućem otvaranju slučaja i očekujemo da ćemo imati odgovor danas poslijepodne”, kazali su nam iz EHF-a.

Ljudi iz RSBiH su nam nakon utakmice kazali kako je delegat Darko Repenšek glavni krivac za konfuznu situaciju, jer je kod prekucavanja izostavio Nuića na službenom spisku.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*