Uskoro prvi bh. profesionalni nogometni klub u Americi

Naime, rukovodstvo kluba se odlučilo na korak da klub iz amaterskog ranga prijavi u profesionalnu ligu United Premier Soccer League (UPSL), koja je četvrta u rangu američkog sistema takmičenja.

Generalni menadžer Rifet Begić izjavio je da je klub u dosadašnjem takmičenju osvojio sve što se moglo osvojiti i da je ovaj korak logičan slijed razvoja.

“Ideja je bila moja, podržalo ju je rukovodstvo na čelu s mladim i agilnim predsjednikom kluba Anelom Pajazetovićem. Trenutno smo u fazi formiranja stručnog štaba našega kluba i samog igračkog kadra koji će zastupati naš tim 2019. godine. Ideja je da u FC Krajišniku okupimo najbolje nogometaše bh. korijena i da krenemo ka našem konačnom cilju, Američkoj prvoj ligi”, dodao je Begić.

Istaknuo je da im je cilj da omoguće talentiranim nogometašima iz Bosne i Hercegovine i iz okruženja da se priključe timu i okušaju u ovom sistemu takmičenja.

“Inače, klub je formiran 1997. godine. Ideja o osnivanju i formiranju potekla je od Rifeta Begića i Nedžada Kajtezovića. FC Krajišnik je počeo da se takmiči u ljetnoj sezoni amaterske lige u centralnom dijelu države New York 1998. godine, pa sve do danas. Kroz klub su prošli mnogi igrači bh. korijena”, rekao je Begić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*