Zeničani bez grijanja zbog kvara na kotlovima

Sinoć je na području grada Zenice došlo je do obustave grijanja stambenih i poslovnih prostora priključenih na mrežu daljinske distribucije toplote Javnog preduzeća „Grijanje“.
Prema službenoj informaciji iz kompanije „ArcelorMittal Zenica“ ponovno je došlo do kvara na oba kotla, kojim se proizvodi toplota za zagrijavanje gradske mreže i potrebe tehnološke pare u proizvodnom sistemu ArcelorMittala.

“Iako je kvar na kotlu broj 2 saniran prošle noći i kotao stavljen u funkciju,jučer poslijepodne na njemu su uočeni novi tehnički problemi, zbog kojih je njegov rad ponovo zaustavljen, a umjesto njega pokrenut je kotao broj 1. Nažalost, u večernjim satima došlo je do poteškoća u radu kotla broj 1 i on je morao biti zaustavljen”, navodi se u sinoćnjem saopćenju iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

Stručni timovi kompanije AMZ intenzivno rade na sanaciji kotlova kako bi ih što prije osposobili za proizvodnju toplotne energije, ali nije najavljeno kada bi se eventualno moglo očekivati ponovno pokretanje sistema daljinskog grijanja stanova i poslovnih prostora u gradu.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*