Đoković se pobjedom protiv Younga nakon pola godine vratio na teren

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je u 1. kolu Austalian Opena Amerikanca Donalda Younga rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) u setovima te se tako na najbolji način nakon pola godine odsustva vratio na teren.
Ovo je za nekada prvog igrača svijeta bio prvi turnir nakon Wimbledona prošle godine, a da se nalazi u sjajnoj formi i da želi osvojiti prvi Grad slam u ovoj sezoni Đoković je pokazao već u prvom setu kada s dva napravljena breaka dolazi do rezultata od 6:1 u gemovima i vodstva od 1:0 u setovima.

Samo 38 minuta bilo je potrebno Đokoviću da povede 2:0 u setovima nakon što je dobru igru nastavio u drugom setu, a konačnu pobjedu srbijanski teniser osigurao je u trećem setu kada mu je jedan napravljeni break bio dovoljan za rezultat 6:4 i ukupnu pobjedu od 3:0.

“Sjajan je osjećaj biti ovdje, osjećam se fenomenalno što sam opet na terenu. Mislim da nema boljeg mjesta za moj povratak nakon šest mjeseci od Australije. Volim igrati ovdje, svi ste sjajni. Prošle je dugo od posljednjem meča, ali sam to vrijeme koristio da ga provedem s porodicom i za mene je blagoslov to što sam po drugi put postao otac. Imao sam pune ruke posla iako u njima nisam držao reket. Beba, san i svi kućni poslovi, znate kako je. Ovdje nisu ovdje i nedostaju mi, ali nedostaje mi i tenis”, rekao je Đoković nakon meča.

Pobjedu u prvom kolu upisao je i Švicarac Stan Wawrinka koji je rezultatom 3:1 u setovima pobijedio Berankisa, a veliko iznenađenje napravio je Lacko koji je rezultatom 3:1 pobijedio i izbacio Raonića.

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*