Sloboda produžila ugovor Smajiću

Osamnaestogodišnji fudbaler Slobode i član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edis Smajić koji je tokom jesenjeg dijela prvenstva pružio odlične partije, produžio je saradnju sa FK “Sloboda” Tuzla potpisavši ugovor koji će ga na Tušnju zadržati do 2021. godine.

Ovim potezom, Upravni odobor FK “Sloboda” Tuzla na čelu sa predsjednikom, Senadom Mujkanovićem jasno stavlja doznanja da klub želi zadržati mlade talentovane fudbalere, a posebno one koji su prošli kroz Omladinski pogon Slobode  svoje prve fudbalske korake napravili upravo na Tušnju.

Mladi fudbaler Slobode i redovan član U-19 reprezentacije BiH u kojoj nosi i kapitensku traku, odigrao je značajnu ulogu u  plasmanu u elitnu rundu kvalifikacija za EP do 19 godina, što dovoljno govori o kvalitetu kojim ekipa iz Rudarske 2 raspolaže.

Osim Smajića, koji je ove sezone postigao četiri gola čime je drugi strijelac Slobode, na Tušnju ima još mladih igrača koji plijene pažnju, a posebno se ističe mladi Darko Todorović koji se zahvaljujići odličnim nastupima u proteklom periodu našao na spisku Roberta Prosinečkog, selektora “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. Todorović je pružio odlične partije u dresu Slobode, ali u dresu U-21 reprezentacije BiH, a poziv za “A” reprezentaciju BiH, sigurno predstavlja dodatni motiv ovom mladom fudbaleru Slobode.

Nekoliko inostranih klubova pokazalo je intersovanje da Smajića i Todorovića dovede u svoje redove, ali trenutno Uprava Slobode ne želi da ostane bez usluga dva pomenuta talenta. Nema sumnje da je budućnost Slobode svijetla sa igračima poput Smajića i Todorovića koji će crveno-crnim u nadolazećim utakmicama donijeti prevagu na terenu, a kasnije, njihovim daljim razvojem i napredovanjem,  određenu  finansijsku podršku.

Dolaskom aktuelne uprave na čelo kluba, velika pažnja posvećenja je mladim fudbalerima, a kao rezultat toga, danas u prvom timu Slobode ima sedam fudbalera koji imaju pravo nastupa za juniorsku selekciju Slobode koja se takmiči u Premijer omladinskoj ligi BiH.

Pripremama Slobode za nastavak sezone koje su zvanično počele, 8. januara, iz Omladinskog pogona priključeni su Kurtalić Mahir, Hodžić Dino, Omerović Eldin, Hodžić Armin i Omić Adin, tako da u ovom trenutku u provm timu Slobode uz Beganovića i Smajića, ukupno sedam igrača ima pravo nastupa za juniorsku selekciju. Očekivati je da će se mladi fudbaleri u nastavku priprema pokušati nametnuti šefu stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavku Petroviću koji sklapa igrački kadar za nastavak sezone.

(RTV7/FK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*