Nove informacije o ubistvu Ivanovića: Identifikovan vlasnik zapaljenog automobila

Kosovska policija saopštila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu političara Olivera Ivanovića.
Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih djela, forenzičara, obavještajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa “Opel Astra”, koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mjere na povećanju stepena bezbjednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osjetljive kako bi se spriječo bilo kakav incident.

Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji, prenosi Tanjug.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je juče ujutru u ulazu zgrade, gdje se nalazi ta stranka u Sjevernoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oužje imalo prigušivač.

“Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocjenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta ubistva i drugi materijalni dokazi”, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*