Snježna oluja u Evropi

Svi letovi na amsterdamskom aerodromu Shiphol su otkazani, a u Velikoj Britaniji je više hiljada domova ostalo bez struje zbog snježne oluje koja je pogodila sjeverozapad Evrope.
Holandska aviokompanija ” Klim saopćila je da jedanas otkazala više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju, javlja AP.

Holandski meteorološki institut izdao je upozorenje crveno upozorenje za veći deo zemlje.

Zbog oluje je došlo i do prekida željezničkog saobraćaja. Došlo je do sudara na liniji između gradova Gauda i Alfeb ab de Rejn.

Zbog oluje koja je pogodila i Veliku Britaniju više hiljada domova na jugoistoku Engleske ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmjene željezničkog saobraćaja.

Uslovi vožnje u pojedinim dijelovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici preporučuju vozačima da izbjegavaju vožnju zbog jakih vjetrova, snijega i leda.

Luka u belgijskom gradu Gent je zatvorena zbog jakih vjetrova, a vlasti Belgije izdale su jutros “narandžasto upozorenje” za sjever zemlje.

U pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborila stabla, a avio-saobraćaj na međunarodnom aerodromu”Zaventem” je izmjenjen.

Vlasti su upozorile građane, naročito u zapadnom i sjevernom dijelu Njemačke, da ne napuštaju svoje domove.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*