Vučić danas u posjeti Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas na Kosovu i Metohiji, gdje će posjetiti manastir Banjska, sastati se sa srpskim zvaničnicima u Kosovskoj Mitrovici, kao i sa stanovnicima u Lapljem Selu.

Prema programu posjete, Vučić će u 10.30 časova stići u srednjovjekovnik manastir Banjska, a u 11.30 časova u Kosovskoj Mitrovici će se sastati sa srpskim zvaničnicima sa Kosova i Metohije.

Nakon ovog sastanka, koji će biti održan na Tehničkom fakultetu, planirane su izjave za medije, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Planirano je i da Vučić tokom boravka u svjerenom dijelu Kosovske Mitrovice položi vijenac na mjestu gdje je u utorak, 16. januara, ubijen predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović.

Vučić će oko 17.00 časova razgovarati sa stanovnicima Lapljeg Sela, a sastanak će biti organizovan u Domu kulture.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da se posjetom predsjednika Srbije šalje poruka da Srbija stoji uz srpski narod i da podržava njegov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Srbije ranije je najavio odlazak na Kosovo, kako bi razgovarao sa srpskim narodom, nakon mučkog ubistva Ivanovića, koje je zvanični Beograd okvalifikovao kao teroristički čin.

Ovo će biti sedma posjeta Vučića Kosovu i Metohiji u svojstvu predsjednika Srbije za poslednjih pet godina.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*