171002161122-04-tom-petty-super-169

Tom Petty preminuo zbog predoziranja tabletama protiv bolova

Američki legendarni rock pjevač, kantautor i gitarista Tom Petty preminuo je uslijed predoziranja raznim tabletama protiv bolova, potvrdila je američkim medijima njegova porodica.

Petty je patio od brojnih bolesti, najviše zbog loma kuka. Kako navodi njegova porodica u saopćenju za javnost, Petty je uzimao prevelike dozove lijekova protiv bolova, što je rezultiralo srčanim udarom zbog kojeg je Petty preminuo u 66. godini u oktobru prošle godine.

“Na dan kad je umro, ljekar ga je obavijestio kako mu je kuk u potpunosti otkazao. Bol je jednostavno bila nepodnošljiva zbog čega je uzeo previše tableta protiv bolova”, kazala je Tomova porodica koja dodaje kako istina o smrti muzičara u javnosti može izazvati zdravu diskusiju o ovisnosti o tabletama protiv bolova.

Podsjećamo, Petty je postao poznat 1976. godine sa svojom grupom Petty and the Heartbreakers. Njihovi hitovi “American Girl”, “Free Falin”, “Refugee” i “I Won't Back Down” su bili u vrhovima muzičkih top lista.

Petty je bio i član kolektiva Traveling Wilburys u kasnim 80-im godinama, uz Boba Dylana, Georgea Harrisaona, Roya Orbisona i Jeffa Lynnea.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*