Yu-Gi-Oh karta na prodaji u Tokiju za čak 400.000 dolara

Rijetke Yu-Gi-Oh karte mogu biti skupe i po nekoliko hiljada dolara, kao što su karte s likovima Doomcaliber Knight ili Dark Magician Girl, ali one nisu nisu ni blizu cijene karte Blue-Eyes Ultimate Dragon koja košta čak 45 miliona jena ili 406.800 dolara.

Ova karta je veoma jedinstvena zbog čega se prodaje po nevjerovatnoj cijeni u specijalnoj prodavnici karata u Tokiju. Na njoj se nalazi i potpis Kazua Takahashija, kreatora Yu-Gi-Oh kartaške igre.

Prvobitni vlasnik Blue-Eyes Ultimate Dragon pokušao je, vjerovatno iz šale, prodati kartu za skoro 900 miliona dolara, ali nije bilo kupaca. Stoga je cijena pala na 406.800 dolara.

Zanimljivo je kako karta Blue-Eyes Ultimate Dragon nije čak ni najskuplja Yu-Gi-Oh karta. Pobjednik prvog Yu-Gi-Oh turnira, koji je održan 1999. u Japanu, dobio je kartu Black Luster Soldier, napravljenu od nehrđajućeg čelika. Ova karta je prodata za skoro dva miliona dolara, što je čini najvrednijom kartom u historiji čovječanstva.

Ljubitelji Yu-Gi-Oh igre i kolekcionari danas često daju stotine i hiljade dolara za karte s likovima koje je kreirao Takahashi. Naprimjer, Doomcaliber Knight karta košta blizu 700 dolara, dok se Dark Magician Girl prodaje za 1.100 dolara.

Podsjećamo, Yu-Gi-Oh je najpopularnija igra s kartama na svijetu koja se razvila iz japanskog crtića pod istim nazivom. Igra je zapravo duel između dva igrača koji sa svojim kartama čudovišta, čarolija i zamki pokušavaju nadmudriti jedan drugoga. Svaki igrač sastavi svoj špil od najmanje 40 karata s ciljem da spusti protivničke bodove s 8.000 na nulu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*