Teatar Kabare Tuzla organizuje 5 humanitarnih predstava

Teatar kabare Tuzla organizuje pet humanitarnih predstava za pomoć pri liječenju šestomjesečnog dječaka Arslana Kulačića kojem je potrebno 133.000 EURA za hemoterapije i nastavak liječenja u Turskoj. Dječaku je dijagnosticiran tumor na mozgu nakon rođenja. Operisan je na UKC-u Tuzla, ali se tumor vratio.

Prva u nizu humanitarnih predstava koja će se odigrati 7. februara sa početkom u 19,30 sati je komedija ‘’Đavolja posla’’ autora Miroljuba Nedovića. Ova predstava na duhovit način prikazuje i kritikuje pozorišni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti pozorišnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima pozorišnog svijeta i nju možemo posmatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predsrasudama o pozorišnoj umjetnosti. Osim kritike pozorišnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritikuje kompletno društvo u kojem vladaju netalentovani, korumpirani i neostvareni pojedinci.  U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić, Sadika Kahrimanović .

Sljedeće humanitarne predstave koje će se odigrati u februaru i martu su:
12. februar, ‘’Rod i dom’’ autora Safeta Sijarića
23. februar, ‘’Gretica str. 89’’ autora Lutza Hubnera
2. mart,‘’Krojcerova sonata’’ autora L.N. Tolstoja
8. mart, ‘’Bosanska kraljica’’ autorice Marice Petrović

Sve predstave počinju u 19,30 sati .

Cijena ulaznice je 7 KM, rezervacije možete uraditi na broj telefona 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla. Prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Arslanovog oca.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*