Obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka

Centralna aktivnost povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka održati će se 15.02.2018.godine u Tuzli, na Trgu Slobode, od 11.30.do 12.00.sati.

U okviru ove aktivnosti izvršiti će se podjela zlatne vrpce kao međunarodno priznatog simbola borbe protiv dječijeg raka i puštanje u zrak šezdeset šarenih balona s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti sa mališanima i mladima sa područja Tuzlanskog kantona i FBiH koji se bore za ozdravljenje.

Udruženje „PIPOL“ će u saradnji sa menadžmentom i učenicima Osnovne škole „Banovići“ u Banovićima već danas od 10.00. do 11.00.sati početi sa obilježavanjem ovog značajnog datuma, te u saradnji sa menadžemtom i učenicima Prve osnovne škole u Živinicama od 12.30. do 13.00. povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka realizovati sledeće aktivnosti:
– podjela zlatnih vrpci kao međunarodno priznatog simbola protiv raka u dječijem dobu
– puštanje dvadeset (20) šarenih balona u zrak s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti prema djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica, kao i niz drugih aktivnosti.

Slične aktivnosti najavljeno su u nekoliko općina TK tokom sedmice.

Završen je i nagradni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona “Solidarnost i podršku pruži i nagradu zasluži”. Više nego simbolična nagrada u iznosu od 150,00 KM, pripala je fotografiji učenika Osnovne škole “Bukinje” iz Tuzle, odjeljenje II b, koja je imala najveći broj oznaka “LIKE” u odnosu na ostale učesnike, te je isti broj bilo nemoguće dostići,.

Udruženje će nagradu u iznosu od 150,00 KM do 20.02.2018.godine sa donatorskim čekom donirati učenicima čija je fotografija dobila najveći broj oznaka “LIKE”.

Podsjećamo, U FBiH, u prosjeku, godišnje se uspostavi šezdeset novih dijagnoza različitih malignih oboljenja kod djece, od čega čak trećina dolazi sa područja Tuzlanskog kantona.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*