Nakon zimske pauze nastavlja se borba za trofej nogometne Lige prvaka

Nakon zimske pauze nastavlja se borba za trofej nogometne Lige prvaka. Ove sedmice igraju se prve četiri utakmice osmine finala.

Večeras su na rasporedu dva meča. Juventus je domaćin Totenhemu (Tottenham), dok Mančester Siti (Manchester City) gostuje u Bazelu (Basel). U srijedu se igraju utakmice Real Madrid – PSG, te Porto – Liverpul (Liverpool).

Iduće sedmice na programu su preostala četiri susreta osmine finala. U utorak 20. februara sastat će se Bajern (Bayern) i Bešiktaš, te Čelsi (Chelsea) i Barselona (Barcelona), a dan kasnije su utakmice Šahtar – Roma i Sevilja (Sevilla) – Mančester Junajted (Manchester United).

Jedan od derbija osmine finala svakako je večerašnji duel Juventusa i Totenhema. Bit će to sudar sjajne odbrane torinske “Stare dame”, te fantastičnog napadača Herija Kejna (Harry Kane) koji je ove sezone postigao 32 gola.

Totenhem je u teškoj grupi bio prvi ispred branitelja naslova Real Madrida i Borusije Dortmund. U šest kola upisali su pet pobjeda i jedan remi.

U redovima torinskog kluba neće biti Juana Cuadrada, Paula Dybale i Blaisea Matuidija, a upitan je i nastup Andrea Barzaglija. S druge strane Tottenham dolazi u Torino bez Tobyja Alderweirelda.

Juventus je u Europi odigrao 44 utakmice protiv Engleza ostvarivši 18 pobjeda, dok je Tottenham u 15 susreta protiv klubova iz Italije slavio pet puta.

Utakmicu osmine finala Lige prvaka Juventus-Tottenham možete gledati u direktnom prijenosu od 20.35 na BHT1.

Raspored:

Utorak – 13. februar: Juventus – Tottenham, Basel – Manchester City
Srijeda – 14. februar: Real Madrid – PSG, Porto – Liverpool

Utorak – 20. februar: Bayern Munchen – Bešiktaš, Chelsea – Barcelona
Srijeda – 21. februar: Šahtar – Roma, Sevilla – Manchester United

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*