Tottenham izvukao remi u gostima kod Juventusa, Pjanić upisao asistenciju

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Juventus i Tottenham su remizirali rezultatom 2:2, a domaći nogometaši imaju za čim žaliti.

Utakmica nije mogla bolje početi za Staru damu. Nakon samo 72 sekunde Juve je vodio rezultatom 1:0. Pjanić je izveo slobodan udarac i pronašao Higuaina koji iz prve iz voleja matira Llorisa. Već u 9. minuti Juventus je udvostručio prednost. Davies je skrivio penal, a siguran realizator bio je Higuain.

U 35. minuti Tottenham je iz prve smislene akcije na utakmici postigao je pogodak, a strijelac je bio, naravno, Kane.

U 45+2. minuti Higuain je imao priliku postići i drugi pogodak iz penala nakon što je Aurier skrivio penal, ali se Argentinac ovaj put obrukao i zatresao samo prečku.

Kao da je taj promašaj demoralizirao domaće igrače koji su, istina, napadali i u drugom poluvremenu, ali se Lloris u nekoliko navrata istakao, a kako je susret odmicao tako se Juve zatvarao i prepustio u potpunosti inicijativu gostima iz Londona.

Kazna za Higuainov promašaj stigla je u 72. minuti kada je Eriksen sjajno pogodio iz slobodnog udarca ispod živog zida i matirao Buffona za konačnih 2:2 i neizvjestan revanš u Londonu koji će biti odigran 7. marta

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*