Franka Batelić predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu

Franka Batelić predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu pjesmom “Crazy”.

25-godišnja pjevačica u Lisabonu će se predstaviti skladbom “Crazy” za koju je sama napisala tekst, dok muziku potpisuje Branimir Mihaljević.

Franka je proteklih nekoliko godina izbivala sa scene, a svoj veliki povratak najavila je singlom “S tobom” koji je oduševio Frankine obožavatelje.

Hrvatska će na Eurosongu nastupati u drugom dijelu prvog polufinala koje će se održati u utorak 8. maja.

Pjesma kojom će Batelić braniti boje Hrvatske za sada se čuva u strogoj tajnosti, a javnosti bi trebala biti predstavljena za nekoliko sedmica.

Franka Batelić dosad je izdala dvanaest samostalnih pjesama i ostvarila tri gostovanja na drugim pjesmama. Njezina pjesma S tobom, nastala nakon četverogodišnje pauze, pokazala je koliko je publika željna pop-muzike: po broju emitiranja njezina je pjesma na vrhu top-ljestvica, a iznimno je popularna i na YouTubeu na kojemu je dosad zabilježila više od dva miliona pregleda.

Mlada muzičarka pjevanjem se bavi od svoje treće godine. Pjesmom Ruža u kamenu 2008. godine osvojila je nagradu gledatelja na Hrvatskome radijskom festivalu (HRF), a ta je pjesma osvojila i članove Središnje udruge obožavatelja Eurovizije (franc. Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision – OGAE) koje okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurovizije te je pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama.

Godine 2009. nastupila je na tadašnjemu HRT-ovu takmičenju za pjesmu Eurovizije Dora s Pjesmom za kraj, a hrvatski ljubitelji Eurovizije drugi su je put izabrali za predstavnicu na muzičkom takmičenju Centralnog udruženja obožavatelja Eurovizije (franc. Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision – OGAE) pod naslovom OGAE Song Contest.

S pjesmom Na tvojim rukama nastupala je na 18. HRT-ovu takmičenju za pjesmu Eurovizije Dora. Godine 2011. izdala je pjesme na engleskome jeziku naslovljene On Fire i Run te doživjela uspjeh i izvan Republike Hrvatske.

Osvojila je nominacije za novoga izvođača godine za muzičke nagrade Zlatna Koogla i Porin te pobijedila u četvrtoj sezoni popularnoga HRT-ova Plesa sa zvijezdama.

Jedno je od važnijih ostvarenja i Beyoncéin izbor Franke za predizvođača na njezinu koncertu u Areni Zagreb 2013. godine, kao i sudjelovanje u rusko-ukrajinsko-američkoj produkciji baleta The Great Gatsby 2017. godine, gdje je bila jedina vokalna solistica.

„S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskoga Nek ti bude ljubav sva, kada nas je 1994. godine predstavljao na Euroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: „Tako će i Aka, tako će i Aka.” Ta djevojčica u meni nikada nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Moj tim i ja svjesni smo odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi, spremni smo na izazov i dat ćemo baš sve od sebe da u Portugalu u maju Republiku Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način”, poručila je za Hrvatsku radioteleviziju Franka Batelić.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*