????????????????????????????????????

Veliki interes učenika srednjih škola za Finru

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola realizuje projekat“Dani otvorenih vrata FINra 2018.”.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra su posjetili učenici i profesorisrednje ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle, Gimnazije “Ismet Mujezinović” Tuzla, te Gimnazije “Meša Selimović” Tuzla. Učenici su imali priliku da obiđu prostorije, uvjere se u modernoopremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj rade studenti FINra, posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima, te iskoriste ovu priliku za druženje sa drugim učenicima i studentima.Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenikeje zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U svom obraćanjudirektor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli doc. dr. Ismet Kalić je između ostalog istakao:

“U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansija i računovodstva kao i ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult pruža podršku studentima FINra kroz pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.”

Prigodno predavanje za učenike srednjih škola je imao prof.dr. Kadrija Hodžić jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu : “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”. Ovom temom se žele učenici podstaknuti da nastave obrazovanje i ukazati učenicima na koristi od studiranja i akademske diplome.

“Od svih prednosti i koristi studiranja na FINra ću istaći samo jednu, a to je posvećenost profesora na FINra studentima sa ciljem da naši student budu bolji od nas.”

Učenicima su se obratile i direktorica Ekonomsko-trgovinske škole Larisa Ćustendil, profesorica Gimnazije “Ismet Mujezinović” Majda Švraka i profesorica Gimnazije “Meša Selimović” Alma Berbić koje su istakle važnost nastavka školovanja za sve učenike, te koji je značaj posjedovanja akademske diplome, iskazale svoje zadovoljstvo posjetom.

Dobrodošlicu učenicima su poželjeli i studenti prve godine Visoke škole FINra, a koji su završili ove srednje škole, bivši učenici srednje Ekonomsko-trgovinske škole Dženan Majdančić, Maida Avdić, Melisa Mušanović, te Nermina Kalić, student koji je završio Gimnaziju “Meša Selimović” Eldin Mujkanović, bivši učenik Gimnazije “Ismet Mujezinović” Edin Bajramović. Oni su učenicima prenijeli svoje utiske studiranja na FINra, stečeno znanje i zadovoljstvo ispitima, te istakli sve ono što Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra čini jedinstvenom.

Prisutnima se također obratila i učenica četvrtog razreda srednje Ekonomsko-trgovinske škole Jasmina Ribić koja je već donijela odluku da se upiše na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra.

“Definitivno sam odlučila da ću upisati ovu visokoškolsku ustanovu i za mene je to najbolja odluka koju sam mogla donijeti. Visoka škola FINra nudi više nego bilo koja druga obrazovna ustanova. Ono što me posebno privuklo da se odlučim baš za ovu Visoku školu jeste mogućnost stipendiranja i obavljanja stručne prakse kod poznatih privrednika i poduzetnika. Preporučujem svim kolegama i kolegicama da upišu ovu visokoškolsku ustanovu, jer nakon završetka studija imate obezbijeđen posao u struci.”istakla je Jasmina Ribić budući student Visoke škole FINra.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*