Košarkaš Almir Hasandić i kickbokser Mesud Selimović najbolji sportisti TK 2017.

Tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste TK 2017“ održana je sinoć u JU Bosanski kulturni centar TK Tuzla. Sportski savez TK je, cijeneći sugestije brojnih sportskih radnika, a želeći pružiti priliku da se vrjednuju i rezultati sportista koji nastupaju kolektivno, među nagrađene uveo dvije ravnopravne grupe iz pojedinačnih i ekipnih sportova.

Košarkaš Almir Hasandić i kickbokser Mesud Selimović proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona u 2017. godini. Hasandić, jedan od najboljih košarkaškaša u prvenstvu BiH, je član OKK Sloboda Tuzla i proglašen je najboljim u oblasti ekipnih sportova. S klubom je u prošloj sezoni igrao polufinale doigravanja za prvaka BiH te stekao status seniorskog reprezentativca sa značajnom minutažom i doprinosom u utakmicama koje je naša najbolja košarkaška selekcija igrala u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Najbolji u kategoriji pojedinačnih sportova, bosanskohercegovački kickbokser Mesud Selimović, član Kluba borilačkih vještina Flek Tom-Cat Tuzla, istakao je da je ponosan na rezultat kojeg je napravio u protekloj godini. Osvajanjem srebrene medalje u disciplini K1 do 85 kilograma na Svjetskim igrama u Poljskoj postigao je najvrijedniji rezultat u karijeri.

Nakon selekcije više od 160 pristiglih prijava i nominacija, stručni žiri je odabrao najbolje u 15 kategorija, a mi izdvajamo priznanja za tuzlanske sportske kolektive i pojedince.

U konkurenciji kadeta u pojedinačnim sportovima prvo mjesto pripalo je Sandru Krešiću, članu tuzlanskog Karate kluba DO, dok je u kategoriji ekipnih sportova najboljim proglašen Haris Dedajić, prvotimac Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle.

Najbolji u konkurenciji juniora u ekipnim sportovima priznanje za najboljeg pripalo fudbaleru FK Sloboda Edisu Smajiću.
U konkurenciji pojedinačnih sportova najboljim klubom je proglašen Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra iz Tuzle.

Najbolji trener je Sakib Malkočević, trener u svim selekcijama Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, dok je najbolji klub tuzlanski Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo-Tuzla.

Specijalno priznanje za nesebičan doprinos u razvoju sporta te postignute rezultate Sportskog saveza TK posthumno je dodijeljeno odbojkašici Erni Sinanović, koja je prije nešto više od mjesec dana smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*